Door slechte gezondheidstoestand, meer mensen in the UK overleden aan Corona. Hoe zit dat met ons?
Boris Johnson, premier van het Verenigd Koninkrijk, erkend dat door slechte gezondheidstoestand van zijn volk, veel mensen zijn overleden aan corona.
Erkenning… een grote stap om gedrag te veranderen
Boris Johnsen schreef onlangs in de krant dat de vele doden door corona in Engeland het gevolg zijn van het feit dat de Britse bevolking ongezonder is dan elders op de wereld. Overgewicht, diabetes, maar ook nierziekten, de Britten scoren in al deze categorieën internationaal gezien slecht. Het zijn juist dit soort aandoeningen (het onderliggend lijden), die ons immuunsysteem aantasten en zwakker maken. Veel mensen die aan corona overlijden zouden zonder onderliggende kwalen niet zijn overleden. Reden te meer om iets aan die kwalen te doen. Ook in Nederland.
Eerlijke voeding – ons fundament
Door corona raken we bewust van dit fundamentele feit, dat we aan de slag moeten met eerlijke voeding. Dat we terug moeten naar de basis. Het fundament moet weer in orde zijn. Tegenwoordig is veel voeding vulsel geworden. De voedingsindustrie heeft voeding zo bewerkt, dat het makkelijk en goedkoop is, lekker smaakt en er goed uitziet en lang houdbaar is. Het gemak dient de mens. Omdat er geen aandacht was voor de noodzakelijke voedingsstoffen zijn die uit de voeding verdwenen. Met alle gevolgen voor onze gezondheid.
Dient gemak de mens…?
Makkelijk is niet altijd leuker, goedkoop blijkt duurkoop, ‘lekker’ leidde tot smaakvervlakking, producten die er goed uitzien zeggen niets over kwaliteit en lang houdbaar betekent toevoeging van stoffen die we niet in ons lichaam willen hebben (NoCx).
Aan de slag met ‘eerlijke’ voeding en No NoCx
We moeten weer aan de slag met ‘eerlijke’ voeding die het fundament realiseert waarop ons lichaam gezondheid kan bouwen. Dat betekent voor ons ook dat we weer aan de slag gaan met lekker koken met eerlijke voedingsrijke producten. Het wordt weer gezellig in de keuken.
We gaan de strijd met corona (en andere gezondheidsklachten) aan met gezond en lekker koken. Hoe we dit kunnen realiseren, laten we de komende periode in onze blogs zien.