Prei-Courgette soep, snelle simpele snert vervanger
De prei-courgette soep is een bron van vezels en vitamine C. Het is een snelle en simpele snert vervanger en net als de snert een dag later ook nog heerlijk. De soep past overal bij en kan ook als hoofdmaaltijd gebruikt worden. Als hoofdmaaltijd is het lekker te combineren met een zachtgekookt eitje met roggebrood.
Ingrediënten:
- 60 ml olijfolie, extra vierge
- 4 kleine preien (schoon en in dunne ringen gesneden)
- 3 grote tenen knoflook (fijn gesneden)
- 4 middelgrote courgettes (in dunne halve plakjes)
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- snufje chilivlokken
- 500 ml water
Bereiding:
Bak in een kookpan de prei in de olijfolie op middelhoog vuur tot de prei zacht is.
Voeg de rest van de ingrediënten toe (de knoflook, courgette, het zout en de chilivlokken) en leg een deksel op de pan.
Zet het vuur laag en laat de ingrediënten zo’n 10 minuten zachtjes stomen.
Voeg 500ml water toe (of totdat het mengsel net onder water staat). Pureer met een staafmixer het mengsel glad. Dit kan natuurlijk ook in een blender.
Proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout toe en voor de finishing touch kun je een paar muntblaadjes erop serveren.
Eetsmakelijk!