Nodig:
- 400 g zuurkool
- 400 g pompoenblokjes (vers of uit diepvries)
- 200 g rundergehakt
- Ui (gesnipperd)
- 50 g Griekse yoghurt
- 30 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 tl komijnzaadpoeder
- Zout en peper
- Kokosolie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 °C en vet een kleine ovenschaal in met kokosolie
- Kook de zuurkool in een pan met water gaar in 10 minuten
- Voeg de pompoenblokjes en wat zout toe en kook het geheel in ongeveer 10 minuten, totdat de groenten gaar zijn
- Giet de groenten af en laat het gerecht nog even staan met het deksel op de pan.
- Verhit ondertussen een klontje kokosolie in een koekenpan en voeg het gehakt, de ui, komijnzaad en een snuf zeezout en peper toe. Bak het gehakt rul.
- Stamp de pompoen en de zuurkool tot puree en roer de Griekse yoghurt erdoor
- Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
- Verdeel de pompoen-zuurkoolpuree over het gehakt
- Strijk de bovenkant glad en strooi de geraspte kaas erover
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de zuurkoolschotel 15 à 20 minuten