Tussendoortje: Appel met kaneel uit de oven
Nu we met z’n allen veel thuiswerken, hebben we ook continue onze voorraadkasten ter beschikking. Ik kom regelmatig het woordje ‘Coronakilo’s’ tegen. Wanneer we niet helemaal lekker in ons vel zitten, of het werk wil even wat minder, zijn we sneller geneigd onszelf te troosten met wat lekkers. Wanneer we troost zoeken in NoCx (producten met stofjes die van oorsprong niet in onze voeding thuishoren), geeft dat even voldoening, doordat er snel suiker in de bloedbaan komt. Helaas is het gevolg dat snelle suikers, ook snel dalen, met als gevolg dat we wéér zin krijgen in iets lekkers. De kans is groot dat we deze suikers in onze vetreserves opslaan, dat zijn die coronakilo’s.
Wanneer je tussendoor zin hebt in iets lekkers, zin in comfortfood, thuis of op je werk, probeer dan deze eenvoudige combinatie van appel, rozijnen en een flinke snuf kaneel. Aan zoeten kan met eventueel een klein beetje biologische, rauwe en koud geslingerde honing. Zulke honing is rijk aan mineralen en enzymen. Kaneel heeft een regulerende werking op je bloedsuikerspiegel en draagt er aan bij dat koolhydraten langzaam door het lichaam worden opgenomen. Je honger naar snacks neemt dan ook af. Daarnaast geeft kaneel een gevoel van verzadiging en werkt het super als ‘troost’.
Ingrediënten:
- Appel
- Kaneel
- Honing
- Handje cranberries of rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Was de appel en snijdt de appel in partjes of blokjes.
Strooi er een flinke snuf kaneel over en eventueel een klein beetje honing.
Voeg een handje cranberries of rozijnen toe .
Roer het door elkaar en doe de mix in een ovenschaal.
Zet de ovenschaal zo’n 15 minuten in de oven (tot de appel zacht is).
Vul een schaaltje, vorkjes erbij en smullen maar!!!