Voor een goed doel werd er zalm gerookt en dan zijn wij natuurlijk van de partij. Dit gerechtje is een bron van eiwitten en omega-3 vetzuren en ook ideaal als een snelle lunch. Dit verzadigd voor een hele tijd en daarmee houd je de bloedsuikerspiegel stabiel.
Zalmomelet met bieslook
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 eetlepels zure room
- handje bieslook, gehakt
- 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 25 gram roomboter
- handje kiemen
- 4 eetlepels olijfolie
- zeezout en peper
Bereiding:
- Klop de eieren los met de room, peper, zout en bieslook.
- Schep de zalmstukjes erdoor.
- Smelt de boter in de koekenpan en schenk het mengsel in de pan.
- Na enkele seconden kun je de gestolde randen optillen. Laat het nog vloeibare mengsel eronder lopen.
- Bak het eimengsel op een lage stand, totdat de bovenkant bijna droog is en klap vervolgens de omelet dubbel.
- Serveer de omelet op een bord en garneer met kiemen.